Uitje: De Euromast

Sinds kort hebben Tim en ik een Rotterdampas waarmee we heel veel leuke dingen gratis of met korting kunnen doen. Verleden week was het prachtig weer en zijn we met de Rotterdampas gratis de Euromast op geweest. De Euromast is de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek en vanaf de mast kun je tot ver over Rotterdam kijken.

Vandaag deel ik onze ervaring met jullie en vertel ik waarom ik dit uitje zou aanraden (of niet…). EuromastIk woon dan wel niet in Rotterdam, maar Vlaardingen ligt wel in regio Rotterdam. Onze area code is ook 010, en de meeste Vlaardingers voelen zich sterk verbonden met de havenstad. De Euromast is dus eigenlijk iets dat je als bijna-Rotterdammer echt een keer ‘gedaan’ moet hebben. Al jaren nam ik mezelf voor er eens op te gaan, en na ruim 23 jaar is het nu eindelijk gebeurd. Euromast

Even kort:
De Euromast is in 2 jaar tijd gebouwd en was in 1960 klaar. De mast is neergezet ter gelegenheid van de Floriade en kon lange tijd vanaf de rijksweg worden gezien. Maar toen begon Rotterdam te bloeien en schoten de gebouwen ook de lucht in waardoor de Euromast een beetje naar de achtergrond verdween. Er zat maar één ding op: de Euromast moest groeien. In 1970 werd daarom nog eens 85 meter aan de bestaande meters toegevoegd, waardoor de mast nu 185 meter hoog is.  Er zijn twee hotelkamers, een restaurant en vergaderruimtes waar ook feesten gehouden kunnen worden en vanaf de mast kun je helemaal rond over Rotterdam kijken. Tevens is het mogelijk om te abseilen van de Euromast.
Euromast

Eenmaal bovenop de mast was het uitzicht super. Je kunt erg ver kijken, soms zelfs tot Den Haag of Antwerpen (niet dat ik dat zou herkennen als ik het zou zien) en de Erasmusbrug pronkt in al zijn glorie. Ik ben fan van de Erasmusbrug, vind hem echt prachtig en hou er van om ’s avonds vanaf de kade bij Hotel New York of het terras van de Alohabar naar de brug tussen de lichtjes van de stad te kijken. Dat is voor mij écht Rotterdam.

EuromastLeuk was ook de panorama-draaitoren. Na een tijdje op de eerste verdieping te hebben genoten van het uitzicht gingen we een stapje hoger. Daar zagen we een rij staan voor een lift. We hadden geen idee waar al die toeristen voor in de rij stonden, maar gingen er maar gewoon bij staan. Het bleek een lift te zijn die ronddraait waardoor je op je gemak heel Rotterdam overkijkt terwijl er dingen over de stad worden verteld. Super tof! Ik heb het uitzicht gefilmd en het filmpje op YouTube gezet. Hieronder kun je mijn filmpje bekijken.

Op de Euromast was het vooral plaatjes schieten van het mooie uitzicht en elkaar, want meer is er eigenlijk niet te doen. Je kunt wel gezellig op grote hoogte lunchen of iets drinken of snacken, maar wij waren low-budget een middagje weg dus hebben dat niet gedaan. Je kunt ook nog heel toeristisch op de foto met reusachtige klompen en beneden is een souvenirwinkeltje. Verder is er een park rondom de Euromast. Dat park heet gewoon Het Park bij gebrek aan andere officiële naam en het is er super schoon en relaxed. Daar hebben wij nog een uurtje gezeten en rondgelopen.
Euromast

Een kaartje voor volwassenen kost €9,50 en dat is op zich wel een redelijke prijs. Wat ik wel jammer vind is dat er eigenlijk verder helemaal niets te doen of te zien is. Een klein museumpje was leuk geweest en er was ook niet bijster veel informatie over de toren te vinden, waardoor je eigenlijk na een uurtje wel klaar bent met het uitzicht. Maar bedenk wel: voor een tientje heb je iets gezien wat je eigenlijk gewoon gezien moet hebben, dus al met al raad ik een bezoekje aan de Euromast zeker aan!

Ik zou niet zo snel teruggaan naar de Euromast omdat ik het uitzicht voorlopig nog wel in mijn hoofd geprent heb staan, maar ik zou wél terugkeren om te abseilen. Dat kost ongeveer €60 dus het zal nog wel een tijdje duren, maar het staat al jaren op mijn bucket list dus zal zeker eens gebeuren!

Voor meer info: www.euromast.nl 

Lijkt de Euromast jou leuk voor een dagje uit?

 

Advertenties

3 gedachtes over “Uitje: De Euromast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s